Informacije o obradi osobnih podataka u vezi sa selekcijskim postupkom za zapošljavanje

U skladu s čl. 13. Opće uredbe o zaštiti podataka (dalje u tekstu: Uredba), ovim Vam putem želimo pružiti osnovne informacije o obradi Vaših osobnih podataka u vezi sa selekcijskim postupkom za zapošljavanje.

Hrok d.o.o., Ulica Filipa Vukasovića 1, Zagreb voditelj je obrade Vaših osobnih podataka te nas u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi s obradom možete kontaktirati na adresu elektroničke pošte našeg službenika za zaštitu osobnih podataka szp@hrok.hr.

Obrađujemo Vaše osobne podatke koje nam sami dostavite u svom životopisu, kao što su:

– identifikacijski podaci (npr. ime i prezime, datum rođenja, spol, državljanstvo),

– podaci za kontakt (npr. adresa, broj telefona, adresa elektroničke pošte)

– informacije o obrazovanju i osposobljavanju te radnom iskustvu (završena škola, stručna sprema, završeni treninzi, tečajevi, stručni ispiti i slično, podaci o prethodnim poslodavcima, nazivi radnih mjesta i opisi poslova) te

– dodatne informacije koje sami navedete.

Osim njih, obrađujemo i one Vaše osobne podatke koje prikupimo tijekom selekcijskog postupka.

Sve gore navedene podatke obrađujemo u svrhu procjene Vaših znanja, vještina i sposobnosti potrebnih za obavljanje poslova koji su u opisu radnog mjesta za koje ste se prijavili te kako bismo Vas mogli kontaktirati radi povratne informacije. Obrada tih podataka nužna nam je kako bismo proveli pripremne radnje u svrhu eventualnog sklapanja ugovora o radu jer bez tih podataka ne možemo provesti selekcijski postupak, pa onda ni sklopiti ugovor o radu s Vama. Pravna je osnova za obradu tih podataka čl. 6. st. 1. toč. (b) Uredbe.

Vaše osobne podatke proslijedit ćemo našem vanjskom suradniku, pružatelju usluga za provedbu selekcijskog postupka kandidata za zapošljavanje, a koje u naše ime obavlja razgovore za posao i procjenu kandidata. Izvan tog slučaja, Vaše osobne podatke ne otkrivamo trećim osobama.

U slučaju da ne uđete u uži krug, Vaš ćemo životopis brisati u roku od 6 mjeseci od završetka natječaja. Ako uđete u uži krug, tj. ako nastavite sa selekcijskim postupkom, Vaš životopis i sve podatke koje prikupimo za vrijeme selekcijskog postupka, čuvamo do završetka procesa zapošljavanja, a nakon toga ih brišemo, ako s Vama ne sklopimo ugovor o radu. Vaše životopise možemo čuvati duže od navedenih razdoblja samo ako nam za to date posebnu privolu.

Vaša prava

U svakom trenutku imate pravo na pristup svojim osobnim podacima, na ispravak i brisanje svojih nepotpunih ili netočnih podataka, na ograničavanje obrade i na ulaganje prigovora na obradu svojih osobnih podataka, u skladu s mjerodavnim odredbama Uredbe.

Također, u slučaju da smatrate da je obrada Vaših podataka nezakonita, imate pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu, Agenciji za zaštitu osobnih podataka.
Kolačići Hrokove internetske stranice koriste samo nužne kolačiće (eng. cookies) kako bi Vam osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost korištenja naše web stranice.
Više informacija